Rksvv – Maarheeze = 2-2

Nadat we twee weken geleden nog met 3-0 de boot in gingen tegen Maarheeze, hebben we vandaag een meer dan verdiend punt behaald tegen dezelfde tegenstander. Met een beetje geluk had er zelfs een overwinning in gezeten.

We begonnen met de juiste instelling aan de wedstrijd en we wisten dan ook gelijke tred te houden met de nummer twee van de ranglijst. Toch kregen we na zes minuten een behoorlijke domper te verwerken toen uit een voorzet vanaf rechts de bal simpel binnen kon worden gelopen door een van de spitsen; 0-1. Ondanks deze tegenvaller gingen we onverdroten op zoek naar de gelijkmaker. We kregen verschillende kansen, maar wisten vooralsnog het net niet te vinden. Mayki probeerde het verschillende malen via afstandsschoten, maar die leverden helaas geen rendement op. Aan de andere kant was het continu oppassen voor de snelle spits die veelvuldig werd gezocht. Gelukkig wist onze verdediging en/of doelman Henrie hem steeds van een doelpunt af te houden. We hadden pech dat een schot van Mathé op de paal uiteen ketste. Toch kregen we vlak voor rust loon naar werken. Het was Mathé die het strafschopgebied binnen dribbelde en daarbij werd aangetikt door een verdediger. De terecht gegeven penalty werd onberispelijk binnen geschoten door Moad. Ruststand 1-1.

Ook na de pauze waren we gelijkwaardig aan de gasten. De kansen werden wat minder schaars, maar spannend bleef het wel. Een klein kwartier voor het einde kregen we, na knullig uitverdedigen van onze kant, alsnog de deksel op de neus. Wederom leek een onnodige nederlaag in de maak. Gelukkig liep het anders, want drie minuten later was het Sashé die vanaf de rechterkant hard en zuiver de 2-2 binnen wist te schieten. De laatste tien minuten leek het erop dat beide ploegen genoegen zouden nemen met een remise. In de laatste minuut kregen we echter nog een dot van een kans, maar voor open doel wist Gaby het toch nog voor elkaar te krijgen om te missen.

Op basis van het vertoonde spel hebben we vandaag een zeer verdienstelijk gelijkspel behaald.

Volgende week moeten we op bezoek bij Fc Oda op Boshoven. Met dezelfde instelling als vandaag is er zeker weer iets mogelijk.