Fc Oda – Rksvv = 4-1

Vandaag hebben we helaas niet voor een verrassing kunnen zorgen in de uitwedstrijd tegen Fc Oda.

Vanaf het begin was het duidelijk dat de gastheren zich niet nogmaals wilden laten verrassen door ons (thuis hadden we 1-1 gespeeld). Zij namen het initiatief en wij werden teruggedrongen op eigen helft. Dat resulteerde na zes minuten al in de openingstreffer. Na slecht uitverdedigen van onze kant stond een van hun spitsen plotseling oog in oog met doelman Gabi. Met een bekeken schuiver liet hij onze doelman kansloos; 1-0. Fc Oda hield de overhand en wij moesten lijdzaam toekijken. Toen het na een klein kwartier 2-0 werd leek een afstraffing in de maak. Gelukkig nam de thuisclub iets gas terug waardoor we stand konden houden. Aan de andere kant kwamen wij geen enkele keer tot een serieuze kans. We mochten ons gelukkig prijzen dat de ruststand slecht 2-0 was.

Na de thee wisten we gelijk vanaf de aftrap de aansluitingstreffer te scoren. Ronald Br. verraste de doelman met een ouderwets, maar zeer doeltreffend, puntertje. Deze treffer deed ons zichtbaar goed, want we wisten nu wel serieus weerstand te bieden. Hoewel Fc Oda iets meer balbezit had bleven we vrij gemakkelijk overeind en hing een verrassing nog altijd in de lucht. Die had er een kwartier voor tijd zomaar kunnen komen, maar helaas wist Ronald Br. onvoldoende zijn hoofd tegen een mooie voorzet te zetten anders was de gelijkmaker een feit geweest. Omdat de marge nog steeds één doelpunt was bleef het spannend. Na opnieuw slecht uitverdedigen viel acht minuten voor tijd het doek voor ons. Het was voor een van de spitsen een koud kunstje om voor een leeg doel de bal binnen te schieten; 3-1. Hiermee was de wedstrijd gespeeld. Dat de gastheren vlak voor tijd nog de 4-1 binnen wisten te schieten was alleen voor de statistiek van belang.

Na een matige eerste helft en een iets betere tweede hebben we vandaag terecht onze meerdere moeten erkennen in de mannen van Boshoven.

We hebben nu drie weken de tijd om de accu op te laden voor de volgende wedstrijd. We spelen op 12 mei uit tegen DFO ’20 in Kelpen. De ploeg die ons thuis met 0-13 voor schut heeft gezet. Hopelijk kunnen we nu wat meer weerstand bieden.