Heythuysen – Rksvv = 2-3

Na een spannende en meeslepende wedstrijd hebben we onze eerste (zwaarbevochten) overwinning van het seizoen behaald.

We begonnen de wedstrijd met een geweldige opsteker, want na twee minuten spelen wisten we al te scoren. Sashé pikte de bal op het middenveld op en gaf met een verrassend schot, van zo’n twintig meter, de doelman van de gastheren het nakijken. Een mooie opsteker in het begin van de match. In het verdere verloop waren wij de controlerende partij. Heythuysen probeerde met lange ballen de voorwaartsen te bereiken, maar echt gevaarlijk werd het nooit. Tot aan de 19e minuut. Een hoge voorzet vanaf rechts leek een prooi te worden voor doelman Mayki, maar ietwat ongelukkig (voor ons althans) viel de bal voor de voeten van een van de spitsen, die voor een leeg doel niet meer kon missen; 1-1. We waren enigszins aangeslagen en gaven daarmee het heft uit handen. Wij kwamen nauwelijks meer tot kansen, maar ook de tegenstander werd niet echt gevaarlijk. Toch viel er voor de rust alsnog een doelpunt. Opnieuw een voorzet vanaf rechts werd opgepikt door de spits en met een loeihard schot schoot hij via de onderkant van de lat de 2-1 binnen. Misschien niet verdiend, maar wel de realiteit. Vlak voor rust had Moad de 2-2 op zijn schoen, maar zijn wippertje over de keeper belandde via de paal weer terug het veld in. Ruststand 2-1.

We kwamen na de thee getergd uit de kleedkamer en dat resulteerde na een minuut al in de gelijkmaker. Een splijtende pass van Martijn werd door Moad op waarde geschat. Opnieuw passeerde hij de doelman met een lobje en nu viel de bal gelukkig wel binnen; 2-2. Er ontspon zich een gelijk opgaande wedstrijd die alle kanten op kon vallen. Na ruim een kwartier was het Moad die Samir wist te vinden en zijn schuiver was de doelman van Heitse te machtig; 2-3. We hadden de score uit kunnen bouwen, maar Ronald Br. wist net niet zijn voet tegen de bal te krijgen na een goeie voorzet van Samir. Aan de andere kant bleef het oppassen voor de tegenaanvallen, maar onze verdediging stond goed en anders was er nog altijd doelman Gabi (onder de rust ingevallen) die de bal wist tegen te houden. Vlak voor tijd had Mayki te 2-4 op zijn schoen, maar vrij voor de keeper wist hij niet tot scoren te komen. In blessuretijd kregen we nog tweemaal een vrije trap tegen, maar in beide gevallen werd de bal matig ingeschoten, zodat we na ruim zeventig minuten juichend de armen in de lucht konden steken. De eerste overwinning van het seizoen was een feit.

Net zoals vorige week hebben we vandaag opnieuw laten zien dat we veerkracht hebben. Dat we na een achterstand toch nog terug wisten te komen en zelfs met de overwinning aan de haal gingen geeft aan dat we ons niet zomaar gewonnen geven,

We hebben nu twee weken vrij, waarna we op 5 november op bezoek moeten bij onze buren in Tungelroy. Met deze spirit en inzet kunnen we wellicht opnieuw punten halen.

Reminder: zondag 29 oktober trainen en aansluitend lunch.