Rksvv – Fc Oda = 1-1

Na de blamerende nederlaag van vorige week hadden we vandaag iets recht te zetten. Dat moest dan gebeuren tegen Fc Oda, de kampioen van vorig jaar.

Vanaf het begin speelden we fanatiek op de bal, waardoor we de tegenstander niet de gelegenheid gaven om lekker in hun spel te komen. Dat resulteerde na een paar minuten al in een grote kans. John van D. passeerde de verdediging en leek op weg om de 1-0 te gaan scoren. In plaats van zelf te schieten legde hij de bal breed op Ronald Br., maar helaas kwam de bal achter Ronald waardoor de kans verkeken was. Na een minuut of acht kregen we alsnog loon naar werken. Het was opnieuw John van D. die er vandoor ging en nu vanuit een moeilijke hoek (met een beetje hulp van de doelman) wel wist te scoren. Ook daarna waren we zeker niet de mindere partij. De gasten probeerden het enkele malen van afstand, maar de schoten gingen over, naast of waren een prooi voor doelman Gerard H., die een prima wedstrijd keepte. Aan de andere kant kregen wij nog enkele grote kansen, maar helaas stond het vizier bij Ronald Br. niet helemaal op scherp, waardoor we met een magere 1-0 voorsprong de rust in gingen.

Het was niet verrassend dat Fc Oda na de pauze vol overtuiging op zoek ging naar de gelijkmaker. We werden behoorlijk onder druk gezet, maar wisten vooralsnog de nul te houden. Toch moesten we na zo’n tien minuten capituleren. Een makkelijk gegeven vrije trap vanaf de zijkant van het strafschopgebied werd hard en hoog binnen geschoten; 1-1. Wie dacht dat we ons kruit nu wel verschoten hadden kwam bedrogen uit. We bleven geconcentreerd verdedigen en gaven nauwelijks kansen weg. Het was jammer dat we zelf geen grote kansen meer wisten te creëren. Toen de prima leidende scheidsrechter na ruim zeventig minuten voor het eindsignaal floot mochten we terug kijken op een prima wedstrijd met een terechte 1-1 eindstand.

Met veel vechtlust en een positieve instelling hebben we vandaag een mooi gelijkspel behaald tegen een van de betere ploegen in deze klasse. Een mooie afsluiting van de eerste seizoenshelft.

Dat we het dit seizoen niet gemakkelijk zouden krijgen in deze zware klasse was vooraf al duidelijk. Desondanks kunnen we redelijk tevreden terugkijken. Na acht gespeelde wedstrijden hebben we vijf punten bij elkaar weten te sprokkelen (1 overwinning, 2 draws en 5 nederlagen). We vinden ons hierbij terug op nummer acht (van de 10) op de ranglijst. We kunnen nu gaan genieten van Kerstmis en Oud en Nieuw, waarna we op zondag 28 januari de draad weer oppakken in en tegen Maarheeze.