Crescentia – Rksvv = 2-0

Het bezoek bij onze buren uit Tungelroy heeft helaas geen punten opgeleverd.

Hoewel Crescentia dit seizoen nog geen punten had weten te vergaren wisten we dat het geen gemakkelijke pot zou worden, want we hebben het altijd lastig tegen hun.

Vanaf het begin golfde het spel op en neer. Kansen vielen er niet of nauwelijks te noteren. Wel bleef het oppassen voor de snelle spitsen van Crescentia, die veelal via de lange bal in stelling gebracht werden. Onze achterhoede bleef echter vrij simpel overeind. Omdat wij ook geen potten wisten te breken viel er voor de neutrale toeschouwer weinig te genieten. Na ruim twintig minuten viel er plots toch een doelpunt. Een van de spitsen ging achter een (te zachte) terugspeelbal aan en wist net voor doelman Gaby de bal te raken. Of hierbij een overtreding werd gemaakt zal altijd onduidelijk blijven; de scheidsrechter vond in ieder geval van niet. Hij legde de bal goed terug en met een geplaatst schot werd het net gevonden; 1-0. Verder gebeurde er weinig tot aan de rust of het zou de gele kaart voor aanvoerder Roger moeten zijn, die wegens commentaar op de leiding tijdelijk het veld moest verlaten.

Na de rust waren wij de bovenliggende partij. We zetten de tegenstander onder druk, maar veel verder dan het zestienmetergebied kwamen we niet. De keeper van de thuisclub had zodoende een makkelijke ochtend. Aan de andere kant loerden de gastheren op de counter, die (gelukkig voor ons) een paar keer slecht werd uitgespeeld. De beste kans van onze kant kwam via Martijn, die zijn prima schot gestuit zag worden door de lat. Tot vlak voor tijd bleven we hoop houden op een gelijkspel, maar dat werd in de slotminuut in de kiem gesmoord. Nu werd een counter wel goed uitgespeeld en was het uitgerekend Wouter P. (jarenlang een collega van ons) die de 2-0 binnen wist te schieten.

Na een zeer matige wedstrijd hebben we vandaag terecht verloren van een tegenstander die de schaarse kansen wel wist te benutten.

We hebben nu weer twee weken rust, waarna we op 26 november thuis de degens gaan kruisen met Fc Oda. Een geduchte tegenstander waartegen we ons van onze beste kant moeten laten zien willen we een kans maken.