Rksvv – Roggel = 3-2

Na de verrassende overwinning van vorige week hebben we in de laatste thuiswedstrijd opnieuw een goed voetballende ploeg aan de zegekar gebonden.

In de uitwedstrijd tegen Roggel hadden we weinig in te brengen, maar daar was vandaag weinig van te zien. Vanaf het begin waren we gelijkwaardig aan de tegenstander. Na tien minuten kwamen we zelfs op voorsprong. Ronald Br. ontfutselde een van de verdedigers de bal en schoot beheerst met links binnen. De gasten waren plotseling wakker en gaven iets meer gas. Toch waren de kansen schaars. Na een half uur viel, toch nog onverwacht, de gelijkmaker. Met de 1-1 tussenstand dachten we ook te gaan rusten, maar Mathé dacht daar anders over. In blessuretijd wist hij, na een assist van Samir, de 2-1 ruststand binnen te schieten.

In het begin van de tweede helft werden de bedoelingen van Roggel duidelijk. Zij wilden zo snel mogelijk de gelijkmaker produceren. Het was aan doelman Henrie te danken dat dit niet lukte. Met een geweldige save wist hij een doelpunt te voorkomen. Naarmate de wedstrijd vorderde werd ook de druk iets minder. Wij kwamen af en toe weer over de middenlijn en dat resulteerde in een derde doelpunt. Nick E. wist met een prachtige pass Moad te bereiken en uit diens voorzet was het voor Balasz een koud kunstje om van dichtbij de 3-1 te scoren. De wedstrijd leek hiermee gespeeld, maar de gasten wisten het toch nog spannend te maken. Zeven minuten voor tijd wisten zij de aansluitingstreffer te scoren en werd het toch nog even spannend. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord, zodat we opnieuw het zoet der overwinning mochten proeven.

Een mooie afsluiting na een moeizaam seizoen in een poule die voor ons te hoog gegrepen was. Toch zijn er ook wat plooien glad te strijken, maar daar zal intern over gepraat worden.

Conclusie van dit seizoen is dat we na 18 wedstrijden 15 punten hebben binnen gehengeld. Viermaal gewonnen, driemaal gelijk en elf keer verloren. We hebben 24 doelpunten gescoord, maar er ook 54 tegen gekregen. De topscorers van dit seizoen zijn Samir, Ronald Br. en Sashé met 4 doepunten. Andere doelpuntenmakers waren Mathé (3x), Moad en Gaby (beiden 2x) en Mayki, Nick V., Balasz en John van D. (allen 1x).

De kans is groot dat we volgend jaar opnieuw een veteranenteam op de been kunnen brengen. Hopelijk dan wel in de lagere klasse.

Rest mij om iedereen een geweldige zomer en vakantie toe te wensen. Tot volgend seizoen!