DFO ’20 – Rksvv = 1-3

In een zeer vermakelijk duel hebben we voor een daverende verrassing gezorgd door de ploeg waarvan we thuis met 0-13 klop kregen aan de zegekar te binden.

Vanaf het begin was het al duidelijk dat het krachtsverschil niet zo groot was als in de thuiswedstrijd. De gastheren waren weliswaar wat vaker aan de bal, maar tot echt grote kansen wisten zij niet te komen. Wij deelden met afstandsschoten wat speldenprikjes uit. Na een kwartier spelen kwamen de mannen van de fusieclub onverwacht op voorsprong. Een lage schuiver vanaf rechts viel precies in de hoek van de goal; 1-0. Daarna golfde het spel op en neer zonder dat er echt grote kansen te noteren vielen. Ruststand 1-0.

De tweede helft kwamen we fel uit de startblokken en dat resulteerde na vijf minuten in de gelijkmaker. Het was Mathé die goed doorging via de linkerflank. In eerste instantie stuitte hij nog op de doelman, maar in de rebound wist hij alsnog de bal binnen te schuiven. De thuisclub schrok wakker, maar wat ze ook probeerden onze verdediging gaf geen krimp. Nadat Mayki voor tien minuten van het veld moest leek het toch nog mis te gaan. Toch pakte het heel anders uit. In ondertal kwamen we, na een vlekkeloos uitgevoerde counter, een klein kwartier voor tijd zelfs op voorsprong. Het was Gaby die na een solo de bal panklaar klaar legde voor Sashé, die beheerst binnen schoot. Een sensatie hing in de lucht. Die kwam er definitief toen we vijf minuten voor tijd de derde binnen wisten te prikken. Nu was het Sashé die het doelpunt voorbereidde en Gaby die wist af te ronden. De tegenstander gooide de handdoek en na zeventig voetbal was de 1-3 eindstand een feit.

Dat de ene wedstrijd de andere niet is bleek vandaag. Waar iedereen na de oorwassing van thuis een nederlaag verwachtte speelden we met goed voetbal en volle concentratie een puike wedstrijd, die zelfs een overwinning opleverde.

Na dit mooie resultaat wacht ons Pinkstermaandag de laatste wedstrijd van het seizoen. We spelen dan thuis tegen Roggel. Een geduchte tegenstander, maar met de vechtlust van vandaag is een stuntje wellicht weer mogelijk.