Roggel – Rksvv = 3-1

Op deze koude zondagochtend moesten we op bezoek in Roggel, de ploeg die slechts drie punten meer dan ons had vergaard. We waren derhalve hoopvol gestemd en dachten dat een resultaat wel tot de mogelijkheden zou kunnen behoren. Helaas pakte het heel anders uit.

Vanaf de aftrap nam de thuisploeg het initiatief. Met goed combinatievoetbal maakten ze het ons vanaf het begin erg lastig. Dat resulteerde na een vijftal minuten al in een schot op de lat. Wij kwamen aan de andere kant nauwelijks de middenlijn over. Na tien minuten was het wel raak. Een van de spitsen passeerde onze verdediging en schoof de bal heel beheerst naast doelman Gaby. Ook daarna was Roggel de bovenliggende partij, maar echt uitgespeelde kansen kregen ze niet meer. Aan de andere kant waren wij eenmaal gevaarlijk. Een hoekschop van Moad belandde over de keeper op de lat. Ook de rebound was niet aan ons besteed. Ruststand 1-0.

Of het aan de iets te koude thee of aan de moeilijke woorden (accuratesse) van coach Leo lag, maar het begin van de tweede helft was desastreus. Binnen vijf minuten kregen we twee doelpunten om de oren. De eerste na een mooie individuele actie en de tweede uit de rebound na een hoekschop. De wedstrijd leek hiermee wel gespeeld. Roggel kreeg nog wel enkele kansjes, maar de grootste kans was toch voor ons. Na een foutieve terugspeelbal kreeg Samir de bal. Hij schoof de bal door naar de totaal vrijstaande Moad, maar die treuzelde iets te lang waardoor de doelman alsnog redding kon brengen. Jammer, want een doelpunt had ons wellicht terug in de wedstrijd kunnen brengen. Doordat de thuisploeg enkele wissels doorvoerde kregen we een steeds groter aandeel in de wedstrijd, maar helaas zonder echt grote scoringskansen. Vijf minuten voor het einde wisten we toch nog de eretreffer te scoren. Een voorzet vanaf rechts kwam voor de voeten van de vrijstaande Ronald Br. en die wist zijn eerste van het seizoen te scoren. Eindstand 3-1.

Vandaag waren de gastheren beter dan wij. De uitslag was zeker niet geflatteerd en helemaal terecht.

Volgende week mogen we het opnieuw proberen; thuis tegen DFO ’20, de fusieclub uit Kelpen.