Rksvv – DFO ’20 = 0-13

Vandaag hebben we een van de pijnlijkste nederlagen ooit geleden. Tegen een ontketend DFO waren we volstrekt kansloos en moesten we 13 tegentreffers incasseren.

Vooraf was al duidelijk dat we het niet gemakkelijk zouden krijgen, want we moesten het stellen zonder onze veelscorende spits en zonder een van onze vaste doelmannen. Het was dat Nick V. zich opofferde om als keeper, en zoals later bleek als schietschijf, te fungeren. Dank daarvoor Nick.

De gasten begonnen fanatiek aan de partij en dat resulteerde na twee minuten al in een doelpunt. Vier minuten later was het opnieuw prijs en wisten we dat het een moeilijke ochtend zou gaan worden. De gehele eerste helft was er maar één ploeg die voetbalde en wij die lijdzaam toe moesten zien. We probeerden de tegenstander nog wel van ons doel af te houden, maar konden toch niet voorkomen dat we met een 0-5 achterstand de rust in gingen.

De tweede helft was nog dramatischer dan de eerste. Bijna elke aanval van de gasten was het raak. Gestaag liep de achterstand verder op om op het eind te eindigen met een 0-13 eindstand. Het zegt genoeg dat we achteraf moesten constateren dat we geen enkele maal de bal tussen de palen van de tegenstander wisten te krijgen. De doelman had net zo goed zijn “zondagse pak” aan kunnen houden.

Een wedstrijd verliezen is nooit leuk, maar verliezen met dergelijke cijfers doet toch wel pijn.

Volgende week krijgen we een kans op revanche als we onze laatste wedstrijd voor de winterstop spelen; thuis tegen Fc Oda.