Rksvv – Crescentia = 2-1

Na een spannende wedstrijd hebben we 3 punten mogen bijschrijven en de rode lantaarn (voorlopig) overgedragen aan de buren uit Tungelroy.

In het begin was het nog een beetje aftasten, maar toch kwamen we na 5 minuten al op voorsprong. Mathé werd vrij voor de doelman gezet en met een bekeken schuiver lag de bal in het netje. Gesterkt door deze opsteker gingen we op zoek naar nog meer treffers. Toch waren de kansen schaars; zowel aan onze zijde als aan de andere kant. Het spel speelde zich grotendeels op het middenveld af zonder dat een van beide partijen de overhand had. Het was dan ook logisch dat 1-0 de ruststand was.

De tweede helft leek in eerste instantie wel een kopie van de eerste. Wederom wisten we na vijf minuten te scoren. Nu was het Ronald Br. die met een (niet al te hard) schot de doelman van Crescentia wist te verrassen. Het was lang geleden dat we de weelde van een 2-0 voorsprong mochten koesteren. De gasten probeerden de aansluitingstreffer te forceren, maar verder dan enkele corners en enkele magere pogingen kwamen ze niet. Zo leek het er lange tijd op dat we vrij simpel naar het einde konden freewheelen. Tien minuten voor tijd bracht een van de spitsen van de tegenstander de spanning echter terug. Hij sneed door onze defensie en wist doelman Henrie met een bekeken schot kansloos te laten. Hierna probeerden de mannen uit Tungelroy alsnog de gelijkmaker te scoren. Gelukkig konden we echter stand houden en mochten we na ruim zeventig minuten voetbal eindelijk weer eens juichen.

Na een sportieve pot voetbal hebben we dan eindelijk weer eens aan het langste eind getrokken. Goed voor het zelfvertrouwen.

Volgende week maandag (paasmaandag) spelen we uit tegen Maarheeze; een van de betere teams in deze competitie. Makkelijk zal het dus zeker niet worden.