Rksvv – Heythuysen = 0-1

Na een goede wedstrijd hebben we in de slotfase alsnog, maar zeer onterecht, de drie punten moeten laten aan de gasten.

Vanaf het begin van de wedstrijd waren wij de bovenliggende partij. Met aardige combinaties en goed positiespel wisten we de tegenstander continu onder druk te zetten. Dat resulteerde ook in enkele kansen, maar helaas niet in doelpunten. Zo had Ronald Br. tot twee keer pech dat hij een verdediger en de keeper op zijn weg vond. Omdat Heythuysen nauwelijks potten wist te breken was de 0-0 ruststand dan ook niet verwonderlijk.

In de tweede speelhelft eenzelfde spelbeeld; wij die dicteerden en de gasten die tegen hielden. Wederom kregen we enkele kansen, maar opnieuw geen goals. Nick V. zag een harde vrije trap uiteen spatten op de vuisten van de keeper. Wat we ook probeerden, de tegenstander wist stand te houden. Omdat we steeds meer op zoek gingen naar de overwinning kreeg de tegenstander voorin af en toe te veel ruimte. Dat werd ons vijf minuten voor tijd fataal. Een middenvelder slalomde door de verdediging en vrij voor doelman Gaby wist hij met een bekeken schuiver te scoren. We probeerden in de korte tijd die ons nog restte alsnog het tij te keren, maar helaas. Eindstand 0-1.

Vandaag hebben we onszelf tekort gedaan door geen drie punten te pakken. Ons overwicht werd helaas niet in een zege uitbetaald. Tekenend voor de wedstrijd was het feit dat de tegenstander in zeventig minuten voetbal geen enkele corner mocht nemen.

Volgende week zijn we vrijaf waarna we op 24 maart thuis spelen tegen de buren uit Tungelroy. Hopelijk hebben we dan iets meer geluk.