Rksvo – Rksvv = 4-2

Ondanks een aardige pot voetbal hebben we onze tweede nederlaag van het nog prille seizoen geleden.

De wedstrijd was pas vijf minuten bezig toen de gastheren al konden juichen. Martijn had pech dat hij uitgleed en de spits van Ospel daarmee vrije doorgang verleende; 1-0. Ondanks de vroege achterstand gingen we niet bij de pakken neerzitten. We kwamen enkele malen aardig door, maar steeds als we op weg leken richting vijandelijk doel ging de vlag van de grensrechter omhoog voor vermeend buitenspel. Jammer dat de scheidsrechter hier in mee ging. Toch kwamen we na een kleine twintig minuten op gelijke hoogte. Sashé wist zich op rechts vrij te spelen en met een perfecte voorzet wist hij Samir te bereiken, die simpel de bal langs de keeper schoot. De grensrechter stak opnieuw zijn vlak omhoog, maar werd nu gelukkig overruled door de scheidsrechter; 1-1. Ondanks een licht overwicht van de mannen uit Ospel leken we de rust te gaan halen met een gelijke stand. Helaas mocht dat niet waar zijn. Bij een duel om de bal werd Sashé naar de grond getrokken. De scheidsrechter zag er geen overtreding in en uit de daarop volgende voorzet werd doelman Mayki voor de tweede maal gepasseerd. Een ongelukkige achterstand bij de rust.

Na de (hete) thee kwam de thuisploeg sterk uit de catacomben. Ze kregen enkele grote kansen, maar steeds stond uitblinker doelman Mayki in de weg. Na zes minuten spelen was er echter geen houden meer aan en werd met een bekeken schot de 3-1 op het scorebord gezet. We dreigden daarna naar een grote nederlaag gespeeld te worden, maar hervonden onszelf langzaam maar zeker. Toch werd het duel na 17 minuten in de tweede helft definitief in het slot gegooid toen de 4-1 werd gescoord. Ondanks de hopeloze achterstand gaven we de moed niet op. Roger wist met een mooie steekbal Sashé vrij voor de keeper te zetten en hij wist daar wel raad mee; 4-2. De laatste tien minuten gebeurde er niet heel veel meer. Het was jammer dat de scheidsrechter tot tweemaal toe onze grensrechter, die terecht voor buitenspel vlagde, in zijn hemd liet staan en anderhalve minuut te vroeg affloot. Later heeft hij alsnog zijn excuses hiervoor aangeboden; dank daarvoor.

Ondanks het feit dat we vandaag goed tegenstand hebben geboden aan de gastheren was de overwinning van de mannen uit Ospel verdiend. Pluspunt van vandaag is dat we tweemaal hebben gescoord en dat derde doelman Mayki een zeer puike partij keepte.

Volgende week (thuis tegen Rkmsv) hopen we onze eerste punt(en) binnen te kunnen halen.