Rksvv – Leeuwen = 0-3

Na enkele oefenwedstrijden was het zondag 24 september tijd voor de eerste competitiewedstrijd. We moesten het gelijk opnemen tegen de kampioen van vorig jaar: Leeuwen. Hoewel we vorig jaar niet van hun verloren hadden wisten we dat het geen gemakkelijke klus zou worden.

In de eerste helft golfde het spel op en neer met een minimum aan kansen. Wij kregen in de 23e minuut een grote kans, maar helaas belandde het schot van Mathé op de paal. In de tegenaanval die daarop volgde was het wel raak. Een hoge bal was een prooi voor een van lange aanvallers van Leeuwen die makkelijk binnen kopte. Na ruim een half uur eenzelfde soort situatie. Samir verscheen vrij voor de doelman, maar wist de bal niet naast de keeper te krijgen. In plaats daarvan viel wederom aan de andere kant een doelpunt. Een van de middenvelders wist met een hard en geplaatst schot doelman kansloos te laten. De 0-2 tussenstand was tevens de ruststand.

Het tweede bedrijf waren we zondermeer de mindere van de gasten. Zij combineerden er lustig op los en wij hadden veelal het nakijken. Leeuwen kreeg nog enkele kansjes, maar wist vooralsnog niet tot scoren te komen. Vijf minuten voor tijd viel het doek definitief toen de bezoekers de derde treffer wisten te scoren. Eindstand 0-3.

Ondanks een zeer redelijke eerste helft hebben we vandaag onze meerdere moeten erkennen in een ploeg die meer kwaliteit heeft dan wij. Geen schande.

Dat de gasten blij waren met de overwinning bleek wel uit het feit dat ze nog lange tijd evaluatie hebben gehouden in onze kantine. Klasse mannen!

Volgende week moeten we op bezoek bij Rksvo in Ospel. Wederom een moeilijke wedstrijd zo is de verwachting.