RKSVV – DFO ’20 = 1-0

Na een matige vertoning hebben we, met het nodige geluk, ook de derde wedstrijd in winst om kunnen zetten.

Na een weifelend begin, waarin beide ploegen de bal meer in de voeten van de tegenstander dan naar de eigen kleur wisten te spelen, was het na acht minuten plotseling raak. Ronald Br. pikte de bal op de rand van het strafschopgebied op, draaide richting de goal en liet de doelman met een mooi schot kansloos; 1-0. De eerste treffer van Ronald dit seizoen. Ook daarna was het voetbal niet van een erg hoog niveau. Toch hadden we de voorsprong uit kunnen breiden, maar na een schot van Mo was het Mathé die de rebound net naast zag gaan. De laatste tien minuten voor de pauze was het alleen maar DFO wat de klok sloeg. Met afstandsschoten probeerden ze doelman Gaby te verrassen, maar gelukkig gingen alle pogingen net naast of over. Ook wisten ze met enkele corners gevaar te stichten, maar met een beetje kunst en vliegwerk wisten we de voorsprong tot aan de rust te behouden.

De tweede helft was wellicht nog slechter dan de eerste. Beide ploegen wisten nauwelijks gevaar te stichten. Omdat de tegenstander achterin de nodige ruimte weg gaf kwamen we enkele malen in een overtal situatie, maar deze kansen werden slecht uitgespeeld. Ook de fusieclub wist zich geen grote kansen meer te verschaffen. Nadat de prima fluitende scheidsrechter na enkele minuten blessuretijd voor het einde floot was de opluchting aan onze kant groot.

Als we zelfs zeer matige wedstrijden in winst weten om te zetten kan het nog een mooi seizoen worden. Een lichtpuntje was dat doelman Roel, na een jarenlange afwezigheid, in de tweede helft succesvol inviel.

Volgende week, om 9.45 uur, staat de uitwedstrijd tegen Eindse Boys uit Nederweert-Eind op het programma. Benieuwd of we opnieuw drie punten op ons conto kunnen schrijven. Gemakkelijk zal het zeker niet worden.