Brevendia – RKSVV = 0-2

Na een enerverende en sportieve wedstrijd hebben we uit in Stramproy een zwaarbevochten zege weten te behalen.

In de beginfase was het aftasten van beide kanten. Kansen vielen er vooralsnog niet te noteren. Na een kwartier werd een van onze aanvallers onderuit gehaald en de prima leidende scheidsrechter wees terecht naar de stip. Mo, die vorige week nog een penalty had benut, mikte helaas naast de verkeerde kant van de paal. Twee minuten later was het wederom Mo die een vrije trap fraai over de muur krulde, maar helaas stond de paal een treffer in de weg. Ondanks deze twee tegenvallers bleven we de aanval zoeken en dat resulteerde een paar minuten later in een doelpunt. Roger schoot op goal en omdat de keeper dacht dat een verdediger de bal zou tegenhouden en de verdediger hetzelfde dacht van de keeper verdween de bal onverwacht in het doel; een mooie meevaller. Brevendia hoopte een snelle tegentreffer te scoren, maar onze verdediging gaf geen krimp. Rust 0-1.

Na de pauze kwamen de gastheren furieus uit de startblokken. De opdracht was duidelijk; zo snel mogelijk gelijk maken. We werden flink onder druk gezet, maar wisten toch stand te houden. Na een kleine tien minuten spelen wist Mo, na een van onze zeldzame aanvallen, zowaar te scoren. We hadden hierbij het geluk dat zijn schot van richting werd veranderd, zodat de keeper kansloos was. In het verdere verloop van de tweede helft werden we continu teruggedrukt op eigen helft, maar steeds stond een van onze verdedigers of doelman Henrie in de weg. Een tegenvaller was het uitvallen van Henrie met een blessure aan zijn vinger, maar stand-in Gaby kweet zich uitstekend van zijn taak. Met het nodige kunst- en vliegwerk bleven we overeind. Ook de negen minuten blessuretijd brachten geen verandering meer in de stand teweeg zodat we met een mooie 0-2 zege de kleedkamer konden opzoeken.

Vandaag hebben we bewezen dat we met veel inzet en een beetje geluk ook een wedstrijd kunnen winnen.

Volgende week zondag spelen we om 9.45 uur de thuiswedstrijd tegen DFO ’20. Hopelijk kunnen we dan de goeie seizoenstart een mooi vervolg geven.